Mobiltelefoner er bygget til kun at holde tre år. Nokia og Sony Ericsson hævder i en retssag i Norge, at mobiltelefoner har en holdbarhed på tre år.

Det skriver DR Pengemagasinet. Personligt er min erfaring, at mobiltelefoner holder lidt mere end ét år. Så holder knapperne op med at virke, der er kommet støv i displayet, batteriets levetid er voldsomt nedsat, eventuelle foto og videofunktioner svigter eller telefonen falder simpelthen fra hinanden. Og vi taler efter helt almindeligt dagligt brug. Ikke hærværk. Og vi taler Nokia og Sony Ericsson. Jeg har sågar haft en Nokia, der var defekt fra starten, som efter tre gange til reparation stadig ikke virkede, når temperaturen faldt under 10 grader. Den eneste telefon jeg har oplevet overleve i mere end fem år, er en Motorola, der til gengæld har den mest håbløse brugergrænseflade. Alt i alt er mobiltelefoner den dyreste forbrugsgenstand, man kan anskaffe sig, hvis man sætter holdbarhed og pris op over for hinanden. Selv biler er billigere…
 
hmmmmmmmmmmmm, har du lignende oplevelser? Jeg kan mærke, at jeg hidser mig op til at lave radio om mobiltelefoners elendige holdbarhed. Hvorfor er det altid de nye telefoner, der bliver anmeldt? Hvorfor anmelder ingen telefoner efter ét års brug?
Fordi de allerede har skiftet dem ud måske?

(Via DR Penge.)