God nyhed fra Ingeniøren:

Ingeniøren – ing.dk – åbner for alle artikler: “

Efter to år med spærring af artikler ældre end 48 timer har min snart tidligere arbejdsplads fornuftigt nok fjernet al adgangsbegrænsning til gamle artikler. -D
Tidligere blev alle artikler på ing.dk skjult bag et betalings-/adgangsgitter efter 48 timer. Herefter skulle man være abonnent for at kunne læse artiklerne. Den tidligere topledese i firmaet troede at det på den måde var muligt at få indtægter på nettet.

Det er slut nu.

En meget fornuftig beslutning af direktionen og bestyrelsen.
Når et medie begrænser adgangen til at linke til sine artikler / indhold – så reducerer man sin egen værdi på nettet. Det er skidt, hvis ingen linker til et nyhedsmedium,der lever af at formidle viden.

Det er blevet diskuteret på mailinglisten for DONA at man faktisk burde regne et sites placering på net-ranglisten ud fra hvor mange, der linker til sitet (=så er ens indhold værdifuldt fordi folk gider at referere til det) frem for som nu unikke brugere. Lidt som man gør på Technorati
Og som Ernst Poulsen og jeg talte om i går på Knock Knock- konferencen: hvorfor ikke fremover rangordne sites efter hvor mange deltagere, der er på sitet – debattører, citizen journalists, bloggere etc.

Men først og fremmest – så glæder det mig at kunne sige, at Ingeniøren igen er trådt ind i fremtiden og har fjernet alle begrænsninger på indholdet.

Skål på det 8-)

(Via Mediehack.)