Deprimerende læsning hos Berlingske Business. Parellelimport af film blev kendt ulovligt. Men også musik-cd’er og computerspil bliver angiveligt ramt. Vi skal åbenbart tvinges til at leve i en indskrænket kulturel kolonihave.

Laserdisken ramte paragrafmuren – Indland – Nyheder – Berlingske Tidende: “Dansk dvd-forhandlers påstand om, at EU med sin lovgivning er gået for vidt i kampen mod piratkopiering, vandt ikke gehør ved EU’s domstol i Luxembourg.

Den danske dvd-forhandler Laserdisken tabte tirsdag, da EU’s domstol fortolkede unionens regler for ophavsret i forbindelse med import af film.

EU’s lovgivning søger at bekæmpe piratkopiering på internettet. Men Hans Kristian Pedersen, ejer af Laserdisken, siger ifølge Urban, at store danske filmimportører såsom Nordisk Film og Sandrew Metronome med loven i hånd vil forsøge at skabe forhindringer for små butikker som Laserdisken, der importer film fra eksempelvis USA.

Men EU’s domstol afviste argumentationen og fandt sågar en begrænsning af ytringsfriheden “berettiget” og “nødvendig” for at “beskytte intellektuelle ejendomsrettigheder såsom ophavsretten”.

(Via http://www.berlingske.dk/indland/artikel:aid=790892/.)