En af de digitale pionerer i den del af cyberspace (joh, det kaldte man det dengang i starten af 1990’erne) – Christian Schade, slår til igen med en digitalpolitisk tænketank i form af bloggen Digitalsyndikatet.:

“Digitalsyndikatet
Monday, February 06, 2006
Dansk digitalpolitik

Hvor er politikerne og den generelle debat henne i forhold til den digitale udvilking? – Siden dotcom-boblen brast har onlinemedier og andre digitale fænomener været som støvsuget fra den politiske dagsorden.

I myndighedsregi er digitalisering først og fremmest for administrationens, ikke for borgernes eller virksomhedernes skyld. Det drejer sig om rationaliseringer eller centralisering. Hvor er debatten og holdningerne om EDB i skolen, digitale folkeafstemninger, en politik for infrastrukturen og meget andet egentlig blevet af?

Det er som om man bare har lænet sig tilbage i stolen og lader markedet udvikle de nødvendige elementer til det digitale samfund, uden at stille krav, komme med ønsker, opstille visioner eller gøde jorden for særlige udviklingsretninger. Når bølgerne går højest, ser man IT-politik som en aflægger af den almindelige erhvervsudviklings- og beskæftigelsespolitik.”

Læs resten af Christians første indlæg.

Og nåh ja, ham der Henrik Føhns er også inviteret til at ytre sig hos Digitalsyndikatet…